ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Αμινοξέα L-Αργινίνη
Η Αργινίνη ανήκει στην ομάδα των μη απαραίτηττων αμινοξέων (παράγεται δηλαδή ενδογενώς απο τον οργανισμό μας) και είναι αρκετά σημαντική γιατί εμπλέκεται σε πλήθος διεργασιών.Χρησιμοποιήται στη βιοσύνθεση των πρωτεϊνών και παίζει βασικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού.Είναι απαραίτητη για την κυτταρική διαίρεση και την επούλωση των πληγών.Ενισχύει την ανοσολογική λειτουργία του οργανισμού και βοηθάει στην αποβολή της αμμωνίας απο αυτόν.
Είναι ευρέως γνωστό επίσης πως η Αργινίνη είναι ο πρόδρομος του ΝΟχ που προάγει και συμβάλει στην ανάπτυξη της μυϊκής αντοχής και της μυϊκής μάζας.Ενισχύει τη διέγερση της ροής του αίματος στον οργανισμό και βελτιώνει τον αναβολισμό των πρωτεϊνών.Συμβάλλει στην αύξηση της ενδογενούς παραγωγής της αυξητικής ορμόνης και στην μείωση του λιπώδους ιστού.
Η αργινίνη εμφανίζεται τόσο σε ζωικές όσο και σε φυτικές πηγές τροφίμων.
Αναφορικά με τις ζωικές πηγές, εμφανίζεται σε γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, γιαούρτι και τυρί, σε ψάρια, πουλερικά, χοιρινό και βόειο κρέας αλλά και σε θαλασσινά.
Όσον αφορά τις φυτικές πηγές, θα την βρείτε σε φύτρα σιταριού, αλεύρι σίτου, φαγόπυρο, μούσλι, πλιγούρι βρώμης, διάφορους ξηρούς καρπούς, σπόρους, ρεβύθια και σόγια.