ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα!
Τηλεφωνικές Παραγγελίες στο 215 215 75 23!

Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Στο Back Squat ο Πάρης Μητρόπουλος

Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στον Πάρη Μητρόπουλο ο οποίος πριν μερικές μέρες έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Back Squat και έφερε για ακόμα μια φορά τον τίτλο στην Ελλάδα. Ο αγώνας έγινε το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στο European and Hellenic Powerlifting Championship στην Ελευσίνα.

Κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο Back Squat στην κατηγορία 90 κιλών gpa-d ήταν ο Ουκρανός Artem Shytyi ο οποίος είχε σηκώσει 270 κιλά τέλη του 2015. Ο Πάρης στην πρώτη του προσπάθεια σήκωσε σχετικά εύκολα 260 κιλά. Στην δεύτερη προσπάθεια έβαλε 270,5 κιλά για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ. Και φυσικά τα κατάφερε! Ο προπονητής του Δημήτρης Βελλιανίτης έκρινε σκόπιμο ο Πάρης να μην κάνει τρίτη προσπάθεια από την στιγμή που πέτυχε το στόχο του και για να αποφύγει τυχόν τραυματισμούς, αν και είναι πολύ πιθανό ο Πάρης να σήκωνε περισσότερα κιλά στην τρίτη του προσπάθεια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πάρης Μητρόπουλος κατάφερε να σηκώσει τόσα κιλά αφού στις προπονήσεις είχε σηκώσει μέχρι 260 κιλά ανεπίσημα. Λόγω κάποιων μικροτραυματισμών δεν είχε καταφέρει να κάνει σωστή προετοιμασία και πιθανών αυτός να είναι ο βασικός λόγος που ο προπονητής του αποφάσισε να μην κάνει τρίτη προσπάθεια. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Πάρης είναι ενεργός αθλητής της άρσης βαρών με μεγάλες επιτυχίες και σύντομα έχει αγώνες για το Πανελλήνιο άρσης βαρών.

Δείτε το βίντεο:

Τι είπε ο Πάρης μετά τον αγώνα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον προπονητή μου Δημήτρη Βελλιανίτη και τον άνθρωπο που είναι πάντα δίπλα μου την Μαρία Πηγή Ψαρράκη.

Ευχαριστώ πολύ την Perfect Nutrition, τον Johny Partatila και το Johnys Personal Training Team, για την στήριξη κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μου με τα εκπληκτικά συμπληρώματα διατροφής.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Κολλέτη Ανδρέα, τον αντιπρόεδρο Τριφινόπουλο Κώστα, τους συναθλητές μου Παντελή Σαπουνάκη, Νάσο Λιούρα και Αργύρη Κατσούλα, τον άνθρωπο που ίδρωνε για εμένα στο δέσιμο, Δημήτρη Μπελεβράτη, καθώς και όλους εσάς που ήσασταν δίπλα μου!

Στόχος μου ήταν να φέρω πάλι τον τίτλο στην Ελλάδα και τα κατάφερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι σταματάμε εδώ. Όταν πετυχαίνεις ένα στόχο τότε προχωράς στον επόμενο. Συνεχίζουμε δυνατά με επιμονή και υπομονή και δεν τα παρατάμε ποτέ. Ευχαριστώ πολύ!

Όταν ο Πάρης ρωτήθηκε γιατί δεν σήκωσε περισσότερα κιλά και τι θα γίνει αν κάποιος σηκώσει περισσότερα σύντομα καθώς η διαφορά είναι μικρή τότε ο Πάρης απάντησε: “Τότε θα σηκώσω ακόμα περισσότερα και θα κάνω νέο world record”.

Να θυμίσουμε ότι ο Πάρης είχε κάνει το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ στο back squat τον Μάιο του 2015, όπου είχε σηκώσει 230 κιλά στην κατηγορία των 90 κιλών.

Στην Perfect Nutrition είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε αθλητές σαν τον Πάρη και η κάθε τους επιτυχία είναι δική μας χαρά! Για ακόμα μια φορά, μπράβο Πάρη!

Ποιά είναι η αποψή σας;